Stand alone

"Vandaag valt naar alle waarschijnlijkheid het doek over Fortis Bank als onafhankelijke Belgische financiële instelling. Dit land verkoopt, als de aandeelhouders van Fortis Holding er zoals verwacht mee instemmen, zijn grootste bank aan een buurland. Na gas en elektriciteit moeten we dan ook voor financiële diensten in de eerste plaats naar Parijs kijken. Je kan zeggen: dat is nu eenmaal Europa, de binnengrenzen doen er niet toe. Ook nu al zijn banken uit allerhande landen bij ons actief. En dat klopt. ...

Daarnaast is de jongste weken ook een vorm van mobilisering ontstaan bij bankiers en zakenlui die vinden dat het nog niet te laat is om de zaak opnieuw te bekijken. Niet in de eerste plaats om de historische aandeelhouders wat meer zicht op het herstel van hun vermogen te bieden, maar vooral om de uitverkoop van dit sleutelonderdeel van onze economie te voorkomen. Mensen die vinden dat het voor onze bedrijven beter is als ze met een Belgische bank zaken kunnen doen, dan als ze dat met een Franse moeten doen."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelId=4F29IHUL.

Banken hebben slechts één allesoverheersend objectief : zo veel mogelijk winst te maken. Waartoe dat kan leiden is in de laatste maanden overvloedig bewezen. En of we nu door een Belgische of een Franse bank gepluimd worden zal wel niet zo veel verschil maken.

Wat echt telt is dat de banken regels opgelegd krijgen en streng gecontroleerd worden, niet welke nationaliteit ze hebben. Maar nu al gaan er stemmen op, en niet van de minste, om die noodzaak te bestrijden ; er is zelfs al gesuggereerd dat de te strenge regulering van de financiële sector in de dertiger jaren naar de grote depressie geleid heeft, of ze tenminste aanzienlijk verlengd heeft.

Sommige mensen, en niet van de minste, maken nooit fouten, en zullen dus ook nooit iets bijleren, en dat brengt ons bij een mogelijke tweede objectief, of tenminste een dogma, van de banken. De hogepriesters aan de top moeten onschendbaar blijven en hun uitspraken moeten als de pure waarheid verkocht worden. Fouten worden alleen door de man in de straat gemaakt, niet door die onmisbare wereldleiders.

3 comments:

pablo said...

Seen on internet :

"if you rob a bank it's called a crime ; if a bank robs you it's called a baik out".

Banksters !

Anonymous said...

Wat een beschamend circus is dat weer geweest !

jah wah deh said...

Die Modri-machin is dat een advocaat of een would be volksmenner ?

In ieder geval een gevaarlijk heerschap, bijna zo gevaarlijk als je banksters.