Sprookjes ??

Rik Torfs op zijn paasbest : "Waarim mogen wij niet meer verrijzen ?"

Aanbevolen :
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=2528NCC9&word=torfs.

Een uitreiksel : "Hoe komt het dat we niet meer mogen verrijzen? Omdat elke tijd kiest voor het eenvoudigst mogelijke antwoord op de moeilijkste vragen. Vroeger was er de evidentie van het geloof. De kerk bepaalde wat geloven inhield. Wie geloofde, was van verder nadenken vrijgesteld. Vandaag is er de evidentie van het ongeloof. Er bestaat niets dat niet empirisch waarneembaar is. Alles is wetenschap. Niets is mysterie. Dat is mooi meegenomen. Wie niet gelooft, is van verder denken vrijgesteld. Misschien is er in Vlaanderen minder veranderd dan we denken. Vroeger waren we gelovig. Nu zijn we ongelovig. Maar er is een constante: in beide gevallen zijn we van verder denken vrijgesteld."

En nog : "Vandaag hebben wij de indruk, staande tussen de ru├»nes van de gruwelijke ideologie├źn en de goedkope beloftes, dat heel veel te mooi, en heel weinig te lelijk is om waar te zijn.
Maar misschien vergissen wij ons. En verrijzen wij gewoon. Dat zou prachtig zijn. Al was het alleen maar om meer te kunnen beminnen."

No comments: