Fraudeurs

Uit De Tijd :

"Het Antwerpse parket-generaal staat open voor onderhandelingen met zakenlui en bedrijven die worden verdacht van fraude, witwassen en andere financieel-economische misdrijven. Dat staat in een nota van het parket-generaal over zijn beleid voor akkoorden met beklaagden.

In elke fase van het strafonderzoek, ook tijdens het proces, is het parket-generaal bereid tot overleg met witteboordencriminelen, luidt het. Hoewel Belgiƫ geen wettelijk kader heeft voor 'plea bargaining' (onderhandelen voor een mildere strafvordering) garandeert het Antwerpse parket-generaal dat het overleg met verdachten in financieel-economische strafzaken perfect legaal is.

Het parket-generaal heeft verschillende argumenten voor zijn overlegstrategie. In het fraudedossier rond de beursgenoteerde mediagroep Think Media speelden vooral economische argumenten: het risico op grote personeelsafvloeiingen en de wil van de aandeelhouders om de beursgenoteerde groep overeind te houden.

Een ander argument is de moeilijkheid om strafdossiers met complexe vennootschapsstructuren, die doorgaans tijdrovend en duur zijn, binnen een redelijke termijn rond te krijgen."

Lees de reacties op : http://www.tijd.be/nieuws/binnenland/Parket_onderhandelt_met_fraudeurs.8173225-438.art#art_reactions.

Is dit waar of gaat het om een proefbalonnetje ? Om het even, ik vind dit een pure schande. Moet iedere moeilijk te onderzoeken zaak dan met een deal afgesloten worden ? Dat belooft !

Jan Modaal zal wel blijven betalen, maar de grote fraudeurs weten nu dat er wel een deal te regelen valt.

Arm land, waar ieder moreel besef en houvast blijkbaar weggespoeld is.

No comments: