Durban II

Kerknet weet : "Paus Benedictus XVI sprak zondag zijn steun uit voor de antiracismeconferentie van de Verenigde Naties in Génève en riep de internationale gemeenschap tegelijk op de krachten te bundelen in de strijd tegen onverdraagzaamheid."

Zie : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=85336.

De paus heeft nu echt een gelegenheid gemist om te zwijgen. De man heeft overschot van gelijk wanneer hij zegt dat de wereld eensgezind moet strijden tegen racisme en discriminatie, maar dat door de VN georganiseerd circus is zeker niet de geschikte plaats.

Dat deze conferentie geboycot wordt door een resem Westerse landen, inclusief o zo politiek correcte landen zoals Nederland, Canada en Australie, toont al aan dat er stront aan de knikker is.

Dat de president van Iran de conferentie op de openingsdag toesprak zit ook velen hoog. Het moslimregime in Iran kent geen godsdienstvrijheid, dicrimineert institutioneel tegen vrouwen en hangt homoseksuelen op. De man ik kwestie ontkent bovendien dat de shoah heeft plaatsgevonden en vindt dat Israel "van deze aarde moet verdwijnen". Van verdraagzaamheid gesproken ...

Maar ja, we weten het al langer dan van vandaag. Verdraagzaamheid is nogal eens "a one way street".

Lees ook : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=IM292SGL&word=doornaert.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees : "Obamatopia".

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=5B29BDFI&word=obamatopia.