Onvoorstelbare arrogantie

De nieuwe voorzitter van Royal Bank of Scotland, wil dat de 'publieke geseling' van zijn bank stopt. Dat verkondigde hij vrijdag op de algemene vergadering van de bankgroep.

Lees : http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_financien/RBS-voorzitter_wil_dat_'publieke_geseling'_stopt.8165942-433.art.

Een volgens mij zeer terechte reactie van een lezer : "Als men ziet wat de banken wereldwijd de voorbije jaren aan ongehoorde en onverantwoordelijke risico's hebben opgebouwd zonder de markten en de aandeelhouders daarover realistisch (ik zeg niet eens eerlijk of transparant) in te lichten en als men daarenboven nu ziet welk de omvang is van hun aandeel in de huidige crisis, dan kunnen ze niet genoeg en niet lang genoeg door de publieke opinie gegeseld worden."

Tientallen miljoenen euros uit de publieke ruif moeten eten om een faillissement te vermijden en dan nog zo hoog van de toren blazen ? Het is niet omdat er een nieuwe top is dat men verder kan doen alsof er niets gebeurd is !

Bijna vroeg ik me af of bankiers dan geen schaamte- of schuldgevoel kennen. Maar dat is een irrelevante en totaal ongepaste vraag, want om schuld te bekennen moet men om te beginnen een geweten hebben, en dat kan en dat mag niet, want zaken zijn zaken.

Nee toch ?

*
RBS urges end to ‘public flogging’. See : http://www.ft.com/cms/s/0/1837663e-201b-11de-a1df-00144feabdc0.html.

Business as usual, what ?

No comments: