Goede Week

Uiterst toevallig zie ik op Canvas een vriendelijke dame die zegt : U weet het, of u weet het niet, maar dit is de Goede Week. Ze weet ook dat Vlaanderen evolueerde van een katholiek bolwerk naar een huis met vele kamers. En ze meldt ons dat de VRT in deze week op bezoek gaat bij vier gezinnen waar het geloof een belangrijke rol speelt in het (gezins)leven.

En - volkomen natuurlijk - beginnen ze vandaag met een moslim gezin uit Limburg. Politiek correcter kan het niet. Iedereen weet dat de Goede Week een hoogtepunt is in het religieus leven van elke moslim. Bij het volgende religieus feest van de moslimgemeenschap zullen ze dan waarschijnlijk toch wel met een katholiek gezin beginnen ?

Overigens ben ik er bijna zeker van dat ze in deze Goede Week wel zullen proberen ofwel een zeer progressief katholiek gezin te vinden, ofwel een traditioneel katholiek gezin dat ze dan breed "in de verf kunnen zetten", jullie begrijpen waarschijnlijk wel wat ik bedoel, of misschien ook niet.

Ik voel in ieder geval geen enkele behoefte om mijn hypotheses na te trekken en om die programmas te volgen. Ik wend me liever rechtstreeks tot de bron.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Overigens is dit een pure toevalstreffer. Ik vermijd al jaren de nieuwsprogrammas op TV wegens totaal desaccoord met de selectie van de items, de behandeling van de inhoud, het uitmelken van bepaalde items, de presentatie, enz enz.

Voor een contrarian zoals ik is het bekijken en beluisteren van de meeste van die programmas evenwaardig met wat ik me van het voorgeborchte der hel voorstel.

Jullie weten, of weten niet, wat ons over het voorgeborchte der hel verteld werd.

Oveigens steekt geen enkele zender boven de anderen uit : algemene nivellering naar beneden is de norm. Steek ze allen in een zak, schud ze ... jullie kennen het vervolg.