Obscurantisme

In "Lokroep van het obscurantisme" geeft Mia Doornaert er weer eens fameus lappen op.

Een paar uitreiksels :

"Antisemitisme en 'antimoslimisme' in één adem vernoemen, geeft bovendien aan dat moslims eigenlijk een ras of een volk zijn. En dat is pure nonsens. Er zijn meer dan een miljard moslims op deze wereld, van alle huidskleuren, op alle continenten."

Maar dat bevestigt wel "de propaganda van veel imams, dat geloof gelijk staat met identiteit, en dat kritiek op de islam dus gelijk is aan racisme ... Of wordt 'antichristianisme' binnenkort ook een racisme?"

"... ten aanzien van de islam, die een overtuiging is, en daarom even bekritiseerbaar als christendom, communisme of geloof in de vrije markt, is er in Europa een gigantische zelfcensuur aan de gang. Ten dele is ze ingegeven door politieke correctheid. En daarnaast door schrik. Men kan er donder op zeggen dat geen enkele uitgever zich aan een islamitisch equivalent van de (overigens flauwe) Da Vinci Code zou wagen, en geen enkele studio aan de verfilming. Het lot van Salman Rushdie, de gewelddadige reacties op twaalf cartoons in een Deense krant waren afschrikking genoeg."

Meer dan lezenswaard : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=OU1NKJQ8.

No comments: