Zinloos gekrakeel

"België staat op de zeventiende plaats in de lijst van de meest ontwikkelde landen ter wereld. Dat was vorig jaar ook al zo. De Human Development Index wordt elk jaar opgesteld door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP)."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF05102009_005.

Natuurlijk zijn er onmiddellijk "bezielde" Flamingen die mails beginnen sturen om erop te wijzen dat Flaanderen zich beter zou plaatsen dan Wallonië of Brussel, en dat lijstjes die staten vergelijken zinloos zijn. Nee, zulke afwegingen moeten per regio gebeuren.

Lijstjes, lijstjes ... iedereen houdt van lijstjes.

Die classementen zijn gewoonweg zo goed als zinloos, al was het maar omdat de statistieken van land tot land niet vergelijkbaar zijn : garbage in, garbage out. En omdat die lijstjes niets meer zijn dan betwistbare instrumenten waarop stuurloze politici zich zo graag steunen om hun agendas toe te lichten. Hun motto is : gebruik de lijstjes die in je kraam passen, en vergeet de andere.
En natuurlijk zijn al die lijstjes leuke bladvulling in de krant.

Daarenboven vindt een vertegenwoordiger van de opstellers van dit specifieke lijstje het nog nodig te beweren : 'Alleen migratie maakt het vandaag de dag voor België mogelijk om zijn bevolking te doen toenemen'.

Zit dit apenland nog niet vol genoeg ?

No comments: