Vleugellam

Dit land wordt stilaan totaal vleugellam op alle gebied, maar meer in het bijzonder op politiek, judiciair, financieel, bestuurlijk en ethisch vlak.

Voor een keer wordt dit duidelijk beschreven in "Los uit de kleverige brij" in De Standaard. Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=FQ2H0KTG&word=%22los+uit+de+kleverige+brij%22.

Een paar uitreiksels :

"De legitimiteit van de democratie als besluitvormingssysteem staat op de tocht. Of nee, het is nog erger: er is amper debat over de tanende effectiviteit van het bestuur. ...
De politici wijzen naar het systeem als boosdoener. Het is allemaal te ingewikkeld geworden en er zitten te veel mogelijkheden tot blokkering in. ...
Het is daarom slecht nieuws als partijen het zo moeilijk hebben om gemotiveerde mensen aan te trekken en zelfs bestuursverkiezingen hun betekenis verliezen bij gebrek aan interesse. Het is slecht nieuws als voorheen energieke en gedreven mensen teleurgesteld en uitgeblust de handdoek in de ring gooien. Het is slecht nieuws als de belangrijkste les uit een volksraadpleging is dat we maar beter geen volksraadplegingen meer kunnen houden."

En voor één keer heeft de redacteur het niet nodig geacht de Vlaams-Waalse problematiek in zijn betoog te betrekken. Dat vind ik zeer opmerkelijk, maar tegelijk ook moedig.

Want ik geef het jullie op een briefje : in een onafhankelijk Vlaanderen - onafhankelijk van wie ? Zeker niet van Suez en de multinatinationals met hun hordes zakkenmensen - wordt het geen haar beter.

In mijn zwartste ogenblikken weet ik dat wij geregeerd worden door defaitisten en/of door incompetente opportunisten. Jullie mogen kiezen.

No comments: