Katholiek

In een krant van verleden week wist een breeddenkend lezer van de Standaard die vanzelfsprekend enkel kan huizen aan de atheistische zijde :

"In de Vlaamse Gemeenschapscholen en in vele openbare diensten is het verboden hoofddoekjes, keppeltjes, kruisjes en andere religieuze kentekens te dragen.

Op de staatsomroep van de Vlaamse Gemeenschap wordt tegelijk weken aan een stuk de stemming opgeklopt voor een feestje van één bepaalde religieuze gemeenschap in Vlaanderen.

Als atheist stoort het me ook dat door dezelfde VRT nog elke zondag missen worden uitgezonden en dat een flink stuk van de avond ingepalmd wordt door een katholiek duidingsprogramma. Naar ik meen te begrijpen is de katholieke gemeenschap, zeker als het op practische leden aankomt zelf niet de grootste van de regio.

Wanneer wordt onze gemeenschapsradio even neutraal als ons onderwijs zou moeten zijn?"

Een paar opmerkingen :

ik vind ook dat de pub rond Damiaan - een uiterst verdienstelijk mens - verschrikkelijk overdreven is, en dan nog op zenders en in media waar de meeste gebruikte symbolen zonder blijvend impact over de hoofden van de al dan niet gelovige kijkers en/of luisteraars heen gieren ;

en onze gemeenschapsradio : tel eens de uren op waarin godsdienstige onderwerpen aan bod komen, dikwijls in pijnlijke vermommingen die met de kerk geen uitstaans meer hebben (denk aan de beruchte jeugdmissen) en vergelijk met de uren waarin godsdienst afgebroken of belachelijk gemaakt wordt door snotneuzen die nog te jong zijn om te weten waar ze het over hebben ?

Voorlopig wordt nog niet gevraagd om in het katholiek onderwijs ook politiek correcte eenheidsworst te maken, hoewel vele leraren en leraressen dit al doen.

Op het ogenlijk dat die eenheidsworst er komt verliest het "katholiek" onderwijs zijn reden van bestaan en mogen agnosten en atheisten feest vieren. Dan mogen ze echt denken dat ze de laatste bouwstenen van het katholieke Vlaanderen omver getrokken hebben.

Maar dan denk ik aan mijn grootmoeder's spreuk : "Zo leren de ketters maar zij dolen".

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Ik heb al uren aan een stuk problemen met Blogger. Ik kan de tikfouten in dit artikel niet verbeteren en geen nieuwe posten toevoegen.

Pablo Carpintero said...

De voormelde problemen hebben enkel betrekking op Google ; niet op Firefox.

Ga daar mee naar de oorlog !!