Europese uitslovers

"De Europese Commissie heeft woensdag een procedure wegens buitensporig begrotingstekort geopend tegen België. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie stelt dat het tekort dit jaar zou kunnen stijgen tot bijna zes procent van het bruto binnenlands product."

"De Commissie opende woensdag gelijkaardige procedures tegen acht andere lidstaten van de Europese Unie. Het gaat om Duitsland, Nederland, Italië, Portugal, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië en Slowakije. In totaal staan zo 20 van de 27 landen van de Europese Unie onder bijzonder toezicht. Eerder dit jaar boog de Europese Commissie zich over negen andere lidstaten en voor de start van de economische crisis werden ook al het Verenigd Koninkrijk en Hongarije onder toezicht geplaatst.

De procedures kunnen in theorie tot sancties leiden. De Commissie knijpt tegen de achtergrond van de economische crisis echter een oogje dicht. De procedures verhogen niettemin de druk om de budgettaire problemen aan te pakken."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20091007_034.

De Europese uitslovers hebben dus 7 model-leerlingen op 27. Alle anderen verdienen dus sancties. Sancties ? Welke sancties ? Kan je zo'n informatie lezen zonder in een schaterlach uit te barsten ?

De toestand is inderdaad hopeloos, maar niet ernstig.

No comments: