Diefstal

Op de website van De Morgen :

"Een rechtbank in Sint-Petersburg heeft een man, een recidivist, tot 25 maanden cel veroordeeld wegens de diefstal van vier onderbroeken. De 27-jarige man was op heterdaad betrapt toen hij de slips probeerde te ontvreemden. Bezwarend feit: hij had ook de pols omgedraaid van de verkoopster die het textiel wou recupereren.

Maar met ruim zes maanden per onderbroek komt hij er nog goed van af, want de rechtbank hield naar eigen zeggen rekening met de bekentenissen en betuigde spijt van de veroordeelde."


Nog maar eens een bewijs : indien je wil stelen steel dan zo veel mogelijk : hoe kleiner de diefstal hoe groter de relatieve straf. En dat is niet alleen in Rusland zo.

Tussen haakjes : de banksters zijn toch wel gelukkig dat ze in een gans andere sector werken. Meer zal ik daar niet over schrijven.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Geen diefstal - de man is er naar mijn beste weten niet rijker van geworden - maar iets dat op een of andere manier toch in de buurt komt :

"Een topambtenaar van Financiën zou de Belgische schatkist meer dan 110 miljoen euro hebben gekost maar minister van Financiën Didier Reynders (MR) lijkt niet gehaast om de ambtenaar te dagvaarden. Hoewel de feiten zich afspeelden van 1990 tot en met 2005, heeft Reynders de 60-jarige ambtenaar nog altijd niet gedagvaard voor het Rekenhof. Intussen lopen de verjaringstermijnen."

Wat "bezielde" die ambtenaar ? Luiheid, onverschilligheid, kwaadaardigheid, incompetentie ? Duur was het in elk geval ...

(Citaat uit De Morgen).