Monsieur le vicomte

"De federale regering kan bij wet opleggen dat we dit jaar 500 miljoen moeten betalen. En dan moeten we dat doen. Dat zei Etienne Davignon, lid van het directiecomité van GDF Suez, het moederbedrijf van Electrabel, dinsdagavond in Terzake.

Vorige week had Gérard Mestrallet, de topman van het Franse moederbedrijf GDF Suez laten verstaan dat hij niet van plan was het bedrag van 500 miljoen dat de regering aan Electrabel wilbetalen.

Davignon giet olie op de golven. Hij erkent dat de regering die betaling via een programmawet kan opleggen. Dat is ook waarmee de regering dreigt. Maar Davignon zegt er niet bij dat Electrabel dan opnieuw naar het Grondwettelijk Hof kan of zal stappen om de grondwettelijkheid van die belasting voor zijn bedrijf te betwisten. "
opleggen, te

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=4A2GTOMQ&word=davignon+wil+wel+betalen.

Zou onze nationale held nu toch stilaan zin krijgen in een "welverdiend" pensioen ? Hoe verklaar je anders dat hij zijn Parijse broodheren tegenspreekt ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

In De Standaard van vandaag staat een foto van de Fransoos Mestrallet en zijn Belgische rechterhand : zij staan te blinken voor een schilderij van Leopold I.

Zo kunnen sommige simpele geesten toch nog gaan denken welke bewonderenswaardige patriotten die heren zijn.

Het landsbelang voor alles zeker ???