Ontwaak verworpenen der aarde

Een van de zelfgekroonde pausen van het politiek correct Vlaams establishment neemt een snodaard op de korrel die het aandurft dagelijks islamkritiek rond te mailen.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=9O2GR8BJ.

En, behoorlijk onverwacht, krijgt hij stevige tegenwind uit het vertrouwde linkse kamp - een soortement "ontwaak gij linkse broeders en zusters". En dat niet van de minsten ...

Ik las met genoegen : "Het provincialisme van de linkse wereldburger" op http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=QP2H3U37.

Dat lijkt op een welles - nietes discussie uit te draaien, maar een vergelijking van de twee artikels lijkt mij een "eye opener". En eindelijk gaan ook vooraanstaande progressieve denkers inzien dat er misschien wel - excuseer de uitdrukking - wat stront aan de knikker is in onze maatschappij en dat verdraagzaamheid niet van één kant kan blijven komen.

1 comment:

pablo said...

Wanneer ik van mijn woning door de negentiende-eeuwse gordel naar het stadscentrum wandel voel ik mij meer en meer een vreemdeling in eigen land.

Ik herken wel de gebouwen, maar niets anders. Kan een dergelijke - en steeds verder oprukkende - concentratie van "nieuwelingen" een gezonde evolutie zijn ?

Mij maak je dat niet wijs.