De Lijn in Echternach

"De 65-plussers zijn de eerste mensen die de besparingsronde bij De Lijn zullen voelen. Zij kunnen niet meer volkomen gratis rijden en moeten een eenmalige bijdrage betalen. Er is sprake van een jaarlijks bedrag tot 20 euro. Dat schrijven de Concentra-kranten.

De Vlaamse vervoermaatschappij moet in opdracht van de Vlaamse regering bezuinigen. Aan de ene kant zoekt De Lijn naar 40 miljoen euro per jaar aan besparingen, aan de andere kant naar meer inkomsten.

Een van de belangrijkste manieren om meer geld in de kas te krijgen, is het laten betalen van een kleine, maar nog steeds "billijke" bijdrage door 65-plussers, die vandaag gratis met bus en tram rijden. Er circuleren bedragen van 5 tot 20 euro voor een jaarabonnement.

Momenteel krijgen alle mensen die 65 jaar worden een gratis abonnement van De Lijn in de bus. Ook dat verandert: de vervoermaatschappij gaat niet meer automatisch iedereen aanschrijven. Dat is al een besparing op zich. De kans is eveneens groot dat andere abonnementen van De Lijn duurder worden, maar daarover is nog geen duidelijkheid."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1022955/2009/10/30/65-plussers-niet-meer-gratis-op-tram-en-bus.dhtml.

Vooruit, achteruit ... Ik ben pas opnieuw met tram en bus beginnen rijden toen dat gratis werd. Ik zal dan maar weer te voet gaan - dat is nog goed voor mijn gezondheid ook. Die ouwe peekes en meekes zullen toch geen ambras gaan maken zeker ?

Er moet inderdaad bespaard worden. Maar moet men met punctuele maatregelen beginnen, of eerst eens het geheel goed bekijken ? Hoe kunnen we dat van de Lijn verwachten wanneer zelfs onze regering daartoe niet in staat is ?

2 comments:

Anonymous said...

Dat belooft als al die "peekes en meekes" weer achter het stuur gaan kruipen !

Anonymous said...

En hoeveel gaat die bijkomende administratie kosten ?