Bachten de kupe

Uit De Standaard van vandaag :

"Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams Parlement, bezoekt op 30 oktober de Westhoek. Hij had zich tijdens de opening van het parlementair jaar laatdunkend uitgelaten over de Westhoek en zijn politici en vergeleek het niveau van de debatten tijdens de Antwerpse gemeenteraad smalend met die van de gemeenteraden ‘Bachten de Kupe'. Met zijn bezoek wil Peumans benadrukken dat hij niet de bedoeling had om zich denigrerend uit te laten over de dagelijkse inzet en kwaliteit van de lokale politici. Op het programma staat onder meer een bezoek aan het mout- en brouwhuis De Snoek in Alveringem."

Is deze onovertroffen heer voorzitter, die er niet tegen opziet om de vorst te schofferen, doende met het staatsbelang of met het oppoetsen van zijn eigen blazoen ? En is het soort uitdrukking dat hij bij dezen gebruikte niet tekenend voor het niveau van een groot deel van onze politieke klasse ?

Maar elk land - of in dit geval elke streek - heeft de bestuurders die het verdient.

1 comment:

pablo said...

Peumans boycot het feest van de Duitstalige gemeenschap.

Zie : http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1021623/2009/10/27/Peumans-boycot-feestdag-Duitstalige-Gemeenschap.dhtml.

Een echte staatsman, quoi ...