Panem et circenses

"De begrafenis van wielrenner Frank Vandenbroucke, op 34-jarige leeftijd overleden op 12 oktober in Senegal, is vanmorgen om 11u00 begonnen in Ploegsteert. Een 1.000-tal personen had geen plaats meer in de kerk en volgde de ceremonie op een reuzenscherm dat aan de ingang van de Sint-Petrus-en-Pauluskerk was geplaatst."

Gelezen op : http://www.demorgen.be/dm/nl/1001/Wielrennen/article/detail/1020093/2009/10/24/Begrafenis-VDB-begonnen-in-Ploegsteert.dhtml.

Ik was verleden week onderweg met een busreis in Frankrijk toen het nieuws bekend werd. Ik stond versteld van de emotie (of was het puur sensatiezucht) die dit nieuws nog veroorzaakte. De mensen hebben inderdaad een enorme behoefte aan brood en spelen, hoe ongezond die ook mogen zijn ...

Ik hoop van harte dat de overledene nu de vrede gevonden heeft die hij in zijn leven blijkbaar nooit gekend heeft. En laat ons dan het blad omdraaien ...

1 comment:

Anonymous said...

In de kerk ??? Groeit daar dan toch ook vergevensgezindheid ? Gezien de omstandigheden van het overlijden zou 40 jaar geleden ook waar geweest zijn !