Voorhechtenis

Of de voormalige voorzitter van het VBO terecht of onterecht in voorhechtenis zit weet ik niet. Het is best mogelijk dat de voorlopige hechtenis in België misbruikt wordt. Indien dat zo is, dan is dat bijzonder ernstig en een rechtstreekse bedreiging voor onze democratie.

Zie : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1003039/2009/09/25/Dit-is-een-stap-achterwaarts-voor-onze-beschaving.dhtml.

Maar wat ik wel weet is dat de houding van vele media schandalig en wansmakelijk is wanneer ze het erop houden dat die voormelde heer anders zou moeten behandeld worden dan andere verdachten, enkel en alleen omdat hij een vooraanstaand burger is.

De wet bepaalt onder welke omstandigheden voorhechtenis kan worden toegepast. Of de vermeende dader een moordenaar, een vulgaire handtassendief, of een ondernemer is, mag en kan geen verschil uitmaken. Alle Belgen zijn gelijk voor de wet.

En, even terloops, laat hen die de voorhechtenis misbruiken ook eens genieten van een koekje van eigen deeg.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Sommige media zijn volop bezig om van de man een martelaar te maken, niet om wat hij al dan niet gedaan heeft, maar om wie hij is.

Een voorbeeld : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=I02FP6R9.