Leve België

Ik ben nooit een fan geweest van Clouseau en ik vind de tekst van hun nieuwe "Leve België" gewoon infantiel. Over de "muziek" zal ik maar beter zwijgen.

Toch ben ik een gelukkige "contrarian" wanneer ik de reactie van onze Flaamse kopstukken en excellenties zie en lees. Ze zijn in alle staten, en hevig op de pik getrapt. Want het is toch ongehoord dat sommigen in 2009 nog de zo zeer begeerde onafhankelijkheid van Flaanderen durven tegenwerken.

Zestig, zeventig jaar geleden waren vele flaminganten - al dan niet potentiële - landverraders. Maar hun kinderen, en een pak nieuwe "bekeerlingen" tot de Flaamse zaak, hebben het zo ver gebracht dat belgicisten nu als nestbevuilers omschreven worden. Wel, indien belgicisten nestbevuilers zijn, dan ben ik er fier op die titel te dragen.

Ik had nooit ofte nimmer gedacht dat ik dit ooit zou schrijven : well done, Clouseau, proficiat !! Je hebt sommige idiote stamgenoten flink in hun hemd gezet, maar ... ik vrees dat het al te laat is om ons land nog te redden. De kortzichtige schreeuwers aan beide zijden van de "taalgrens" hebben de toestand al zodanig vergiftigd dat een terugkeer naar een sereen evenwicht onmogelijk lijkt.

3 comments:

Anonymous said...

Heel de boel moedwillig blokkeren en dan roepen dat er niet meer ronddraait ...

piet azijn said...

Vlaanderen's toekomst : bekrompen, kleinzielige navelstaarderij en egoïsme. Voor mij hoeft het niet meer : ik ben bijna beschaamd dat ik in deze streek geboren ben.

piet azijn said...

Wordt het niet hoog tijd dat de "heer" Bourgeois zijn naam vervlaamst ?