Consensus ?

Uit een interview met Tony Mary in De Standaard. Die heer is niet bepaald een van mijn favorieten, maar veel van wat de man in dit interview zegt snijdt hout :

"Wij zijn steeds het land van de consensus en het compromis geweest. Maar de jongste vijf jaar is dat weg."

"... waarom lossen wij onze problemen niet meer op ? Omdat wij onze staat zo georganiseerd hebben dat problemen niet meer oplosbaar zijn."

"Je moet ziende blind zijn om niet te merken dat dit land niet meer werkt. Maar om dan, zoals de Bourgeois van deze wereld, het land in stukken te snijden, dat is meer dan een brug te ver."

"Het ergste is dat Vlaanderen ook langzamerhand een samenleving van egoïsten aan het worden is. Iedereen heeft het over zijn rechten, niemand over zijn verantwoordelijkheden. Het algemeen belang raakt in België steeds meer ondergeschikt aan het individueel belang. Dat is uniek in een westerse democratie."

"Op een moment dat de economie in elkaar stuikt, voeren de Bourgeois van deze wereld een hetze over de Vlaamse leeuwenvlag op de Belgische ambassades" ... en meer moois over zijn vroegere baas en diens partij.

Lees meer op : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=EH2EDM01.

No comments: