Terug

Ik ben - zéér tegen mijn zin - terug voor een paar weken in dit kleinzielig apenland.

Bij mijn terugkeer heb ik toch nog een en ander doorgenomen.

--- Guido Fonteyn in Visie van 11 september :


"Vlamingen die de splitsing" (van Vlaanderen en Wallonië) "vragen, zijn niet goed bij hun hoofd en kennen hun dossier niet. De vergrijzing van de bevolking in Vlaanderen gaat zo snel dat de Walen en Brusselaars over tien jaar de Vlaamse pensioenen betalen. Hetzelfde voor de kinderbijslag. De sociale zekerheid is gebaseerd op solidariteit : de rijkste regio draagt meer bij dan de armste regio. Van na de Tweede Wereldoorlog tot de jaren zestig is de geldstroom vanWallonië naar Vlaanderen gegaan, maar dat wil men hier niet weten, of is men vergeten."

De tekst is niet echt genuanceerd, maar dat zijn die van de splitsers nog véél en véél minder. Begrepen, egoïstische gierigaards ?

--- Jobat van 13 september weet :


"Bankpersoneel is het minst betrokken bij job". Het tegenovergestelde ware zeer eigenaardig geweest. Dank zij de groteske graaizucht van onze "heren" banksters mogen velen onder hun bedienden en arbeiders vrezen voor hun job en mogen de kaders en bedienden die contact hebben met de klanten nog al het terechte ongenoegen van deze mensen opvangen. Ik kan mij zeer goed voorstellen dat de loketbedienden (voor zover er nog loketten bestaan ...) verschrikkelijke helse maanden achter de rug hebben.
Maar de hoge heren waren beschermd tegen dit gescheld en zijn zelfs nog geen ogenblik verontrust wegens hun schandalig wangedrag ... auch Sie haben es nicht gewusst zeker ?


--- De 18-jarige Junior Kabunda die verdacht wordt van de dubbelmoord op zijn eigen dochtertje van anderhalf jaar en haar overgrootmoeder van 76 in Sint-Lambrechts-Woluwe, werd gisteravond in Oostende opgepakt. Volgens de speurders zou hij zondagavond eerst getracht hebben zijn vriendin Celine en moeder van hun dochtertje Anaïs te wurgen ; vervolgens heeft hij zijn eigen kind en ook de overgrootmoeder vermoord.

In maart vorig jaar was hij samen met een vriend opgepakt voor de gruwelijke roofmoord op een Israëlische pianist Benjamin Rawitz in de Miniemenstraat in Brussel op 30 augustus 2006. Junior was toen amper 15.

Junior werd daarvoor naar de jeugdinstelling van Kasteelbrakel verwezen. Kort na zijn aanhouding beviel de vriendin van Junior van hun dochtertje. Junior mocht haar bezoeken, in eerste instantie onder begeleiding van iemand van de jeugdinstelling. Maar sinds kort was de maatregel versoepeld: Junior mocht zonder begeleiding naar Sint-Lambrechts-Woluwe gaan. En dat heeft gisteren zijn tol geëist.

Ik spaar jullie de gruwelijke details :
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF22092009_010.

Zo gaat het in dit apenland : de zorg voor de crapuleuze misdadiger primeert over het belang van de slachtoffers : die zijn er toch niet meer om zichzelf te verdegigen. Er is véél grondig mis met onze justitie, niet in het minst met ons leger van zogenaamde "experten" !!

No comments: