Een jaar geleden

De kranten staan vol met retrospectieven en analyses van de grote financiële crash die een jaar geleden startte.

Luc Coene, vice-gouverneur van de Nationale Bank en voorzitter van de stuurgroep die de reddingsoperaties met de banken begeleidde, blikt ook terug op de crisis. Maandag is het precies een jaar geleden dat de overheid Fortis, als eerste Belgische bank, moest ondersteunen.

Coene zegt onder meer dat de staatssteun niet mag dienen om op veroveringstocht te trekken. Hij vreest ook dat het herstel van de banken lang zal aanslepen en dat de grote bankwinsten uit het verleden moeilijker te herhalen zijn.

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1003921/2009/09/26/Coene-maakt-balans-op-van-bankencrisis.dhtml.

De vrees van de heer Coene dat het herstel nog lang zal duren is zeker gegrond. En ik hoop dat het journalistieke vrijheid is die hem in de mond legt dat hij eveneens vreest dat de grote bankwinsten uit het verleden moeilijk te herhalen zullen zijn.

Vrees ??? Nee, dat is een zegen ! De banksters hebben ons in het verleden al veel te veel leeggezogen of hebben tenminste toch andermans geld verspild !

No comments: