Uit de krant van vandaag

-- Volgens de voorzitster van de socialistische partij in Vlaanderen heeft de Nederlandse minister Bos, een kleurgenoot, ons gerold in de affaire Fortis. Niemand die dat zal tegenspreken, toch niet in den Belgiek.

Maar de dame verduidelijkt : "Bos heeft ons gerold, maar ik had het ook zo gedaan".

Die dame heeft het de laatste tijd al niet echt gemakkelijk : wie heeft vijanden nodig wanneer men vrienden heeft zoals zij ? Maar in mijn ogen is ze wel een perfecte toepassing van de wet van Parkinson, en zou ze zich misschien beter wat minder ernstig nemen. Ik persoonlijk hoop dat ze nooit in een positie komt waar ze dergelijke beslissingen zou moeten nemen.

-- In Ninove gebeuren mirakels. Sinds de stad maandag jl. het advies gaf om, na de brand in bakkerij La Lorraine, geen groenten uit eigen tuin meer te consumeren of water uit een eigen put te gebruiken, heeft minstens één inwoner, althans volgens de krant, "geen groenten meer geteeld".

Waarop wachten we nog ? Allen daarheen om het geheim van de man die op een paar dagen groenten kan telen te ontsluieren. Overigens zou ik wel eens willen weten of het gemeentebestuur het woord "consumeren" echt heeft gebruikt.

Kranten ...

No comments: