Plat préféré

There apparently is no contradiction at all between utter stupidity and political correctness. The more I read, the more I tend to believe they are natural allies.

I know for a fact that the public Flemish television was and is an utterly correct institution. That is one of the major reasons why I almost never watch their news shows. They tend to make me go ballistic.

The discussions about the canceled show on Hitler's preferred food and the ridiculously subjective way in which the new bishop of Antwerp was grilled by well thinking "journalists" prove once more that stupidity has a major role to pay in the media debate.

Lees ook : http://www.standaard.be/Krant/Tekst/Artikel.aspx?artikelId=AI229NAV&date=20081029&demo=False en

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=LK225RJS&word=%22de+lievelingskost+van+de+vrt%22.

2 comments:

another hypocrite said...

Hypocrites and know-it-all's !

Pablo Carpintero said...

Een uitreiksel uit de tweede referentie van Marcel Van Nieuwenborg :

"Ons maken ze niet wijs dat de makers bij het bespreken van de reeks niet onder mekaar hebben gezegd: we doen ook Hitler en daar krijgen we gegarandeerd heibel over. Forelletje met relletje. Op de VRT werkt men nog altijd ongestoord met het recept van de vroegere bewindvoerders: informeren is niet de eerste zorg, de kijkers verrassen wel. Men kiepert de jongste jaren ongeremd middelmatigheid en vulgariteit over de hoofden van de kijkers uit. Het getuigt van een onvoorstelbaar cynisme om als reactie op het protest van de Joodse gemeenschap te beweren dat in het programma van Meus 'de luxueuze schranspartijen in Kehlstein tijdens de gruwelijke oorlog duidelijk in perspectief worden geplaatst. Tegen de achtergrond van het lijden wordt de schrijnende immoraliteit ervan precies benadrukt. Het onderstreept het totale gebrek aan normbesef van de betrokkenen.' Ja, precies: het totale gebrek aan normbesef van de betrokkenen. Dat is het bedje waarin de VRT al een hele tijd ziek is. De lovestory tussen politica Maya Detiège en tv-presentator Chris Dusauchoit was breaking news deze week op de omroep en ze mochten het omstandig komen uitleggen in Terzake. Vorige week heeft men in datzelfde Terzake de kijkers ook uitgelegd waarom de VRT De naaktkalender uitzendt. Vlaanderen mag de trein van de moderniteit niet missen. Wij, van onze kant, beloven niet te zullen schrikken als bij Meus eerlang ook de lievelingskost van Idi Amin aan bod komt."

Beter kan ik het niet zeggen !