Race

Uit De Standaard :

"In de competitie om de hoogste wolkenkrabber aan de Golf heeft een onderneming uit Dubai plannen voor een building voorgesteld, die een kilometer hoog in de hemel zal oprijzen. Het geplande torengebouw zal als het af is, het hoogste gebouw ter wereld zijn. Met de aanlegging van kunstmatige eilanden in palmvorm heeft de onderneming Nakheel in Dubai al immobiliëngeschiedenis geschreven. ...

De Saoedische miljardair prins Walid bin Talal plant ook in Saoedi-Arabië een ruim een kilometer hoge wolkenkrabber. Concrete plannen voor het gebouw, dat in de economische metropool Djeddah aan de Rode Zee zou opgetrokken worden, zijn in elk geval nog niet openbaar gemaakt."
Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF06102008_040.

Ooit gehoord van de toren van Babel ? En van hoogmoed komt voor de val ?

De langste, de grootste, de hoogste, de beste ... Extreme competitie vergiftigt de wereld. En indien de wereld echt door het geld geregeerd wordt zullen China of de Arabische oliestaten vroeg of laat - en eerder vroeg dan laat - het roer overnemen. Maar de Arabieren bouwen op zand : olie duurt niet eeuwig ... Geef mij dan maar China !

No comments: