Toppolitiek en diplomatie

-- "Na goed een jaar als voorzitter van Vl.Pro, de kleine kartelpartner van SP.A, verdwijnt Bettina Geysen uit de toppolitiek." en

"De laatste maanden zakte Vl.Pro compleet weg in de peilingen, tot nog 0,6 procent."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=EL233SSH&ref=front.

Alleen in het navelstarende Flaanderen kan je aan toppolitiek doen met 0.6 % van de stemmen, en dan nog alleen onder voorwaarde dat je "partij" Vlaamsgezind is.


-- Te vroeg gehoopt (zie post "Thank you") ! De Russische multi-miljardair Kerimov liet weten dat hij geen strafklacht indient tegen graaf Lippens, de "visionaire" ex Fortis top man.

"Belgische diplomaten in Moskou checkten het gerucht de voorbije dagen bij Kerimov zelf. Als een financieel zwaargewicht als Kerimov zich ook zou mengen in de reeks strafklachten rond Fortis, dan is dat uiteraard belangrijk nieuws voor ons land.

Kerimov gooide olie op de golven. Hij liet weten dat hij niet van plan is om een klacht in te dienen tegen Lippens of welke voormalige Fortis-topman dan ook. 'Hij bevestigde ons inderdaad dat er geen strafklacht komt', luidde het gisteren in diplomatieke kringen."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=EL233SF9&kanaalid=39.

En ik die dacht dat er in België scheiding der machten was - voor zover ik weet heeft de uitvoerende macht niets met de rechterlijke vandoen. Maar ik ben noch jurist, noch diplomaat.Ik zal het wel verkeerd begrepen hebben.

1 comment:

jah wah deh said...

Vl.Pro and SP.a : loser + loser = winner ? Please continue dreaming.