It's not you - it's me ...

Uit de krant van vandaag :

-- "Er zal nu bijkomend onderzoek worden gevoerd om de speurders meer elementen aan te reiken". Ben ik weeral de enige om dit een op zijn minst eigenaardige zinswending te vinden ? Ja, ik weet het, spijkers op laag water ...

-- Gisteren moest ik toevallig naar Leuven. Met de trein is dat voor 4 euro heen en terug snel geklaard (uurtje heen, uurtje terug).

In de vele jaren dat ik daar vaste klant geweest ben, heb ik het station er nooit zo smerig zien bijliggen als gisteren. Ik overdrijf maar een klein beetje wanneer ik schrijf dat men tussen de plastieken rommel en de blikjes op de sporen hier en daar nog een glimps van de ballast kon opvangen. Gangen en tunnels lagen er niet beter bij.

Vandaag lees ik in de krant : "Het jaarlijks evenement I love techno lokte volle zalen. 35.000 dance-liefhebbers vonden de weg naar Flanders Expo en genoten er van een muzikaal festijn waar een bont allegaartje van stijlen aan bod kwam." Dat was duidelijk ook het geval in het station - dat bont allegaartje bedoel ik.

Ik ben er best wel een beetje fier op dat ik geen flauw benul heb van wat soort lawaai techno wel zou kunnen zijn, maar, aan de resultaten van de passage van sommige van de aanhangers in het station te zien, moet ik me daar niet te veel bij voorstellen. Toch is de grote meerderheid waarschijnlijk overtuigd milieubewust ? Disgusting !

-- Een politicus, op het eerste festival van de politiek georganiseerd door het Vlaams parlement : " ... het is niet omdat je een universitair diploma hebt dat je slim of verstandig bent."

Een waarheid als een koe, maar in plaats van "universitair" kan je ook "politicus" of "journalist", of bijna om het even wat invullen. Een beetje meer zelfkennis zou niemand van ons kwaad doen !

1 comment:

pablo said...

Op De Standaard website : "Van de 201 personen die voor aanvang van het muziekevenement I Love Techno door de spoorwegpolitie gecontroleerd werden in het station Gent-Sint-Pieters, waren er meer dan de helft in het bezit van drugs. Dat meldt hoofdcommissaris Jo Decuyper van de spoorweg- en metropolitie Brussel."

Het ene heeft natuurlijk niets te maken met het andere ...