Eigenaardig

Uit De Standaard van vandaag :

-- hoofdartikel op het eerste blad : "EG-commissie heeft vragen bij Fortis-deal". Uit het artikel blijkt dat de vragen van de Commissie al op 30 october gesteld werden aan de regeringen van België, Nederland en Luxemburg en dat de kansen dat de genomen beslissingen goedgekeurd worden positief kunnen worden ingeschat. Waarom dan nog, voor de tweede maal deze week, de deal rond Fortis weer in een potentieel ongunstig daglicht stellen en er een hoofdartikel aan wijden ? Dat blijft bij mij vragen oproepen over de objectiviteit - of tenminste over de zin voor prioriteiten - van bepaalde "waarnemers".

-- "Federale regering knipt stevig in gouden parachutes". Veel heb ik uit dat artikel niet meegekregen - zo is het toepassingsgebied van die "knip" voor mij bijzonder onduidelijk gebleven. Maar wat me echt stoort is dat de bestuurder-secretaris-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen toch eens wil bekijken "of het gelijkheidsprincipe niet geschonden is". Over welk gelijkheidsprincipe kan dat dan wel gaan ? Gelijkheid tussen de "parachutisten" onderling, of met de bevolking in het algemeen ? De vraag stellen is ze beantwoorden. Veel hebben die heren nog niet bijgeleerd.

-- "65-plussers mogen blijven lesgeven". Benieuwd wat dat gaat opleveren !

-- "De Belgen slikken te veel antidepressiva en antipsychotica. Elk jaar begint een op de elf Belgen (9.3 %) pillen te slikken tegen respectievelijke zware depressie of schizofrenie."
Het sleutelwoord is "begint". Met een tikkeltje kwade wil kan ik dus interpreteren dat over een periode van 11 jaar iedere Belg pillen is beginnen slikken tegen die kwalen. Op 12 jaar tijd "beginnen" dus meer Belgen pillen te slikken dan er Belgen zijn. Slordige redactie ?

1 comment:

pablo said...

Hoe betrouwbaar zijn de media ? De Tijd weet dat de Europese Commissie de Fortis deal snel wil goedkeuren. Die boodschap is nogal verschillend van de nieuwsbrouwsels in vroeger vermelde artikels.
Zie : http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_financien/Europa_wil_Fortis-deal_snel_goedkeuren.8101787-433.art.