Authentiek Gent

Nog wat "nieuws" : Gent is een van de meest authentieke plaatsen ter wereld. In een ranglijst van meest authentieke historische bestemmingen van National Geographic Traveler moet Gent enkel de Wachau - regio in Oostenrijk en de streek rond het Rideau-kanaal in Ontario laten voorgaan.

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF14112008_056&ref=front.

**
Wat is het nut van dat soort "rankings" ? Ze vullen van enkele bladzijden in een magazine "in need of copy" ; daarenboven krijgen de Amerikanen nooit genoeg van lijstjes. Maar voor de rest zie ik geen enkel nut. Een kort overzicht van de opzet moet genoeg zijn om ieder redelijk mens daarvan te overtuigen. Alleen al de keuze van 109 bestemmingen lijkt zeer subjectief.

Zie : http://traveler.nationalgeographic.com/2008/11/historic-destinations-rated/about-text en http://traveler.nationalgeographic.com/2008/11/historic-destinations-rated/intro-text.

En is het niet eigenaardig dat in een ranking van "historic places" er op 109 sites zowat 40 % in Noord Amerika gelegen zijn (en dan heb ik Mexico niet eens meegerekend) ?

Kijk het rustig na op : http://traveler.nationalgeographic.com/2008/11/historic-destinations-rated/list-text.

Gent heeft dit soort publiciteit niet nodig, en voor mijn part hoeft mijn krant dit soort "nieuws" niet te publiceren.

Om alle misverstand te vermijden, deze commentaar komt van een persoon die bijna 40 jaar geabonneerd is op de onovertroffen National Geographic Magazine. De bijproducten van die publicatie lijken evenwel niet altijd op hetzelfde hoge kwaliteitsniveau te staan.

2 comments:

pablo said...

Het houdt niet op vandaag. Is het hun dag niet of is het mijn dag niet ?
Mijn krant, een zelf geproclameerde kwaliteitskrant meldt ook nog dat de chef van het Spaanse El Bulli, een van de beste restaurants ter wereld, graag nog eens een hamburger zou gaan eten naar de McDonald's.

For pete's sake, wie houdt hem tegen ? Moet dat ook zonodig in de krant ?

piet azijn said...

Lijstjes, ronduit belachelijk.