Blizzard

Deze namiddag werden we na een lekkere lunch bij het buitenkomen uit een vertrouwde brasserie totaal verrast door een echt ouderwetse sneeuwstorm. Zo iets had ik in geen jaren meer meegemaakt. We hadden wel gezien dat het sneeuwde, maar niet dat het zo erg was. De zichtbaarheid was bijna nul en we reden terug naar huis - gelukkig zat ik niet achter het stuur - tegen zowat 5 km per uur. De - uiterst gevaarlijke - rit leek wel een eeuwigheid te duren. Gelukkig kenden we de weg want onderweg zagen we enkele bestuurders die duidelijk het noorden kwijt waren en niet meer wisten waar en hoe te rijden. Een beetje zoals de bankiers maar met minder schade voor derden, ahum.

Er reden geen taxis, geen trams en geen bussen meer. Over de treinen weet ik niets, behalve dat zo'n sneeuwval in het verleden totale chaos veroorzaakte. Gelukkig duurde de blizzard maar een paar uur en was de temperatuur hoog genoeg om tegen de avond al enige verlichting te brengen.
Toch denk ik dat er deze middag meer sneeuw gevallen is dan in de vorige twee winters samen, en het is nog niet eens winter ...

Misschien krijgen we nog eens een echte winter, wie weet. Misschien heeft de weerman een contract gesloten met onze energieleveranciers die nog altijd niet weten dat de prijs van ruwe olie in mekaar geklapt is. Toen de prijzen stegen speelden ze wel super snel op de bal ... en onze regering, ze staat erbij en ze kijkt er naar.

1 comment:

Anonymous said...

huhumnhuhum...
zagen jullie wel nog goed na die lunch????