Wat we zelf doen ...

... doen we niet beter. Twee berichten over ons Flaamse vlaggenschip op één website :

"Derde redding voor KBC" maar ook "KBC-topman enkele weken buiten strijd".

Het spreek vanzelf dat ik beiden spoedige beterschap toewens, maar is dit toeval ?

Wie gelooft er nog in toeval in de wereld van banksters en andere financiers ? Men zou stilaan gaan geloven dat de top gewoon niet meer weet wat er in bepaalde geledingen van de banken gebeurt ; zolang het winst opbracht was er ook geen enkel probleem. Maar nu ???

En moest er nog een bewijs zijn dat vele beleggers gewoon blinde graaiers zijn (ik lees dat het aandeel van KBC recentelijk verviervoudigd was) ?

Ook het lezen waard : http://www.tijd.be/nieuws/commentaar/Met_de_grove_borstel.8182654-620.art.

Zij die denken dat de bodem van de recessie bereikt is en dat de financiële crisis voorbij is zijn onnozele dromers en/of gevaarlijke fantasten.

***
Ladies and gentlemen, the roller coaster continues : keep your seatbelts fastened but don't forget that banksters and other financial miracle workers have cut them half through.

2 comments:

jah wah deh said...

De topman werd onwel en moest geopereerd worden. De man heeft al enkele stormen achter de rug, maar hield zich staande.

Dit was misschien een storm te veel ... men zou zich voor minder onwel voelen !

Pablo Carpintero said...

Het wordt steeds duidelijker dat de topbankiers niets begrepen van al de zeer ingewikkelde financiële producten die ontworpen werden door wereldvreemde jonge kaderleden en die als enig doel hadden gebakken lucht te verkopen of om uitgesproken rotzooi verkoopbaar te maken.

Die heren top bankiers werden aangeworven, niet om hun technische kennis, maar om hun uitstekende beheerscapacitieten (of was het om hun networkingcapaciteiten en om wie ze kenden ?).

Maar zelfs daar hebben ze niets van gebakken. Ze staan met hun billen bloot, maar het zijn hun klanten die echt in de kou staan.