Imago

In een analyse van het slechte imago van België in het buitenland en de regionale aanpak van dat probleem slaat Mevr. Doornaert eens te meer spijkers met koppen. Ze heeft het over de verspilling van belastingsgelden in totaal overbodige en inefficiënte opzetten om de regio's te promoten. Een voorbeeld : het geldverslindende Flaamse huis in New York.

Welke boodschap krijgen buitenlandse investeerders wanneer hun deur platgelopen wordt door minstens drie vertegenwoordigers van een land dat maar een speldenkop groot is ? Wie is arrogant en gek genoeg om te denken "dat de buitenwereld zich moet aanpassen aan onze ondoorzichtige structuren" ?

Ik wil jullie het einde niet onthouden : "Het is onbegrijpelijk hoe lichtzinnig en arrogant zovele Vlamingen de meerwaarde, die België is, over de haag willen gooien. Daar bestaat in het Engels een spreekwoord voor : cut off your nose to spite your face".

Sterk aanbevolen aan alle Flaamse dromers : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=JM29SARP&word=les+belz.

No comments: