Lezenswaardig

Op "De Gentenaar blogt" :

"Een 52-jarige rechercheur van de federale politie heeft vrijdagavond bij een ernstig geval van verkeersagressie buiten zijn diensturen verschillende schoten afgevuurd met zijn dienstwapen.
De feiten gebeurden omstreeks middernacht op een pad naast de Wiedauwkaai. De politieman was na zijn dienst bij de federale politie in de Groendreef op weg naar huis toen een 26-jarige bromfietser hem wilde inhalen. Er ontstond een woordenwisseling, de twee stapten af en het kwam tot een zware vechtpartij.
De bromfietser kreeg een zware klap tegen het hoofd met de kolf van het dienstwapen van de agent. Volgens hem wist hij op geen enkel moment dat het om een politieman ging. 'Ik dacht dat het een zot was die me probeerde af te maken!'
De bromfietser slaagde erin een auto tegen te houden. Daarin zaten drie jonge Turken die zich wilden mengen in het gevecht. Een van hen werd daarbij door de agent in het been geschoten. De flik vluchtte daarna weg met zijn fiets maar werd aan de Weba door vrienden van de Turkse jongeren omver gereden. Hij kreeg een pak rammel en werd met een mes in zij en rug geschoten.
Alle betrokkenen werden opgepakt en zullen vervolgd worden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Niemand werd aangehouden.
Volgens het parket is het tegen alle richtlijnen in om een dienstwapen mee naar huis te nemen. Over die recente maatregel heerst een verhitte discussie."


Interessante lectuur ... een mengeling van problemen.

2 comments:

Anonymous said...

Minstens politiek incorrect. Hoe weet je dat het Turken waren - waarschijnlijk waren het Belgen zoals jij en ik.

Anonymous said...

I stand corrected.