Asiel

Ik ben het zeer dikwijls oneens met de analyses van een bepaalde redacteur van mijn krant. Deze keer niet dus.

"Maar regularisatie mag niet de hoofdboodschap zijn. Dat we bereid zijn te regulariseren, is niet het bericht dat de wereld moet rondgaan. De hoofdboodschap moet zijn dat wie over bepaalde competenties beschikt, legaal en geordend naar België kan immigreren als de juiste procedure gevolgd wordt. Dat gaat over bollebozen, maar ook over kraanbestuurders. Maar vóór dat de wereld kan rondgaan, moet er zo'n legale economische immigratieregeling uitgewerkt worden. Die is nóg meer een prioriteit dan de regularisatieregelingen.

De tweede boodschap die de wereld moet rondgaan, is dat échte asielzoekers hier ook welkom zijn, maar dat pseudo-asielzoekers hier snel en efficiënt uitgezift en teruggestuurd worden. Een snelle erkenningsprocedure hebben we nu blijkbaar, maar het terugsturen loopt nog mank.

Als de hoofdboodschap blijft dat we hier met 100.000 of meer illegalen zitten waartegen we niet durven of kunnen optreden en waarvan we er om de zoveel jaar een aantal regulariseren, zijn we wellicht wel menselijk bezig - en dat is wenselijk - maar schieten we constant in de eigen voet. En dat is oerdom."

Lees : http://www.standaard.be/Meningen/Commentaar/.

No comments: