Juist ja !

Hugo Camps in De Morgen :

"België heeft nood aan een nieuw verlicht proletariaat. Het is er niet en we hebben de leiders er niet voor. We hebben überhaupt geen leiders. Alles is gefragmentariseerd, het politieke gezag, het middenveld, het volk. Bokrijk voor de Limburgers, Waregem Koerse voor de West-Vlamingen. Ze treffen elkaar één keer in het jaar, hooguit, in Antalya. Voor de kinderen.

Het volk betaalt nu de prijs voor zijn civieke lamlendigheid. Het heeft de dienstdoende politieke klasse niet genoeg op de hielen gezeten. Er zijn te weinig piketpalen geheid. De natie heeft zich laten ophitsen door de kleine rancune van plattelandsfrustraten. Door schismazieke ijdeltuiten die de sociale vaardigheid missen om andersdenkenden tegemoet te treden. Door benepen populisten die zelf koning willen zijn, desnoods op een zelfbedacht eiland. Door backbenchers van wie naast de benen ook de mondhoeken verzuurd zijn.

In die collectieve lamlendigheid zijn talentlozen en krijsende wijven aan het bewind gekomen. Zwaailichten hebben zich geïnstalleerd in de black-out van de massa. Ergo, ze hebben hun aanhang ook nog eens misleid. De een noemde zich christen, de ander heette een volbloedliberaal te zijn, een derde hing de flamingant uit, terwijl Beieren zijn grote liefde heeft. Wie ze echt zijn? Staatsverlaters. Het land kan de pot op."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/352962/2008/07/19/Het-volk-roept-niet-het-volk-slaapt.dhtml.

2 comments:

Anonymous said...

Whaaauw ! J'aime !

Anonymous said...

Mais as-tu tout compris ?

Veel reacties vandaag? Het slecht weer zeker ?