Interculturaliteit

Multiculturaliteit is niet genoeg meer voor onze politiek correcte hogepriesters. Een of andere stichting, waarvan ik de representatitiveit niet kan beoordelen, heeft twaalf - amaï, wat een reuzeopdracht - leerboeken gescreend op de manier waarop ze diversiteit voorstellen en op hun (on)bevooroordeeldheid.

"Uit de resultaten blijkt nu dat er geen sprake is van flagrante inbreuken. Wel bezondigen handboeken zich nog te vaak aan het reproduceren van de maatschappelijke normen : het 'gewone' gezin van vader en moeder met twee kinderen, de arme zwartjes, de Vlaamse voornamen." (uit De Standaard, vrijdag 18 april 2008).

En zoals iedereen nu intussen wel al weet : monoculturaliteit is een val: in mijn verouderd taalgebruik zou ik moeten gewagen van een doodzonde ! Waarden en normen zijn maatschappelijke vooroordelen, deugen niet en moeten kost wat kost doorbroken worden.

Arm, arm Vlaanderen ... de meeste van onze hooggeleerde experten weten wel heel goed wat moet verdwijnen maar hebben geen oog voor wat er in de plaats komt.

1 comment:

Anonymous said...

"Schoolboeken bevestigen clichés" - het ganse politiek correcte debat is een groot cliché aan het worden.