Greenspan

Meer en meer wordt de vraag gesteld of Greenspan niet mee verantwoordelijk is voor de huidige kredietcrisis. Mijn antwoord is volmondig ja. Greenspan zelf weet natuurlijk nergens van want zijn naam is haas.

Maar in die analyses stoot je soms op juweeltjes. Een voorbeeld uit mijn krant van vandaag : “Alan Greenspan was niet rationeel meer. Hij geloofde blind in de zelfregulerende kracht van de financiële markten. Ten onrechte, zo is gebleken.”

Blij het ook nog eens van een ander te horen.

Ik schrijf het al jaren : de economische “wetenschap” is een religie met dogmas en hogepriesters, met waarzeggers en duivelbezweerders, die een uitermate grote en nu en dan rampzalige invloed uitoefenen op uw en mijn leven. En tegenspraak wordt niet echt geduld. Gelukkig is er nog geen echte inquisitie !

***
Of course Greenspan bears a heavy responsibility in the present crisis, and of course economics is not a science, but a religion with dogms, high priests and fortune tellers, but fortunately, no real inquisition ; up to now that is.

1 comment:

Anonymous said...

Et même si l'économie était une science exacte, il ne faudrait pas oublier que celle-ci n'est qu' un "cimetière d'hypothèses".
Comment défini-t-on une science
pas encore exacte ?