Doe zo voort !

"Het Brussels parket heeft sinds vrijdagavond maar liefst 15 minderjarigen op vrije voeten moeten stellen omdat er voor hen geen plaats werd gevonden in een gesloten jeugdinstelling. Dat vernam Belga zondag bij de Franstalige parketmagistraat van Brussel, die de situatie 'dramatisch' noemt. "

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF27042008_025&ref=nieuwsoverzicht.

Dat heet dweilen met de kraan open en binnenkort hebben we de terreur van de jeugdbendes op zijn Amerikaans ! Maar nog eens, de splitsing van B-H-V is zo véél belangrijker !

*
It looks like justice in Belgium is really falling apart. Since friday last, 15 minors in Brussels have been released because there was no place to put them in what we call a "closed instititution" (kind of a prison for minors). Over the last couple of years, parts of our capital have become "no go" areas". But who - besides the average guy in the street - cares about safety and security ?

3 comments:

Anonymous said...

A tentative definition of Belgian politics : the wrong guys, in the wrong place, at the wrong time, addressing the wrong priorities and still going nowhere ?

Pablo Carpintero said...

Uit De Tijd : "Het laatste ernstige feit in Brussel dateert van zaterdagavond. Een 16-jarige jongen ging in de Zoniënwoudlaan in Sint-Genesius-Rode aan de haal met de handtas van een 79-jarige vrouw. De vrouw viel en liep verschillende ernstige breuken op aan de pols, schouder en heup. De dader, goed gekend bij justitie, werd opgepakt en ter beschikking gesteld. Na zijn verhoor door de onderzoeksrechter zal hij zondag echter nog worden vrijgelaten."

Anonymous said...

Het wordt hoogtijd dat onze grote lichten in Brussel er zich rekenschap van geven dat veiligheid een basisopdracht is van iedere regering. Het nodeloos opsplitsen van het land is dat niet.