Berghok

Volgens de kranten moest een stokoude vrouw in een hospitaal geregeld de nacht doorbrengen in een berghok wegens te lastig.

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=HK1R3F3T.

Indien dit verhaal klopt moeten de schuldigen en de toezichthouders op staande voet en zonder enige vergoeding ontslagen worden. Persoonlijk zou ik ze zelfs graag een levenslang beroepsverbod opgelegd zien.

Indien het verhaal niet klopt, ja dan weten we het ook wel : de media nemen de moeite niet meer om hun bronnen na te checken : dan mag daar ook eens een ferme tik op de vingers gegeven worden.

Maar is het niet erg gesteld met onze maatschappij wanneer we er niet eens aan twijfelen dat een dergelijk verhaal wel eens waar zou kunnen zijn ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

De reactie van het ziekenhuis volgens de krant :

"De directie van het Regionaal Ziekenhuis H. Hart in Leuven neemt de klacht tegen de behandeling van de hoogbejaarde patiënte, waarvan dinsdag sprake was in de De Standaard en Het Nieuwsblad, zeer ernstig.

'Dit had nooit mogen gebeuren en we willen dan ook in de eerste plaats onze excuses aanbieden aan deze patiënte en haar familieleden', verklaart de directie in een mededeling.

'We zijn er ons van bewust dat deze mistoestand tot veel verontwaardiging en verdriet heeft geleid bij de betrokkenen. Dergelijke toestanden worden niet getolereerd en er zal dan ook een grondige analyse gebeuren van de feiten met maatregelen tot gevolg', aldus de directie die benadrukt dat zij naar kwaliteitsvolle patiëntenzorg blijft streven.

De situatie zal in eerste instantie ten gronde met de familie worden uitgepraat."

Kwaliteitsvol ... uitpraten ... zonder verder commentaar zeker ??!!