Prof Paul De Grauwe over de mogelijke reacties tegen de speculanten - lees http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1103414/2010/05/08/Speculeren-tegen-de-speculanten.dhtml.
Een citaat :
"De paradox vandaag is dat de financiële markten een massale aanval doen tegen de overheidsschuld zonder goed te begrijpen wat de implicatie is. En deze is dat wanneer de overheid gedwongen wordt haar eigen schuld te verminderen, het schuldprobleem van de privésector en in het bijzonder van de financiële sector, opnieuw acuter wordt. Als de overheid vandaag onder druk van de markten haar schuld vermindert, komt de schuld als een hete aardappel opnieuw terecht op het bord van de privésector. De ravage is niet te overzien.
Deze dynamiek kan slechts gestopt worden als de regeringen van de Eurolanden bereid zijn samen op te treden en massaal te speculeren tegen de speculanten. Deze contraspeculatie bestaat erin dat de regeringen en de Europese Centrale Bank massaal de obligaties van die landen die nu onder druk komen (Portugal, Spanje) opkopen. Door dat te doen stijgen de prijzen van die obligaties en bijten de speculanten in het zand. Zullen de regeringen de moed hebben om dit te doen? Het valt nog af te wachten."
De vraag stellen is ze beantwoorden ... of niet soms ? Wie gelooft er nog in de klokken van Rome ? Maar voor één keer hoop ik uit de grond van mijn hart dat ik mij vergis !
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
OK zolang de banksters daar weer geen foruinen aan verdienen !!!
Fortuinen
Het doel van investeren.
(Zoals men het zelden hoort.)
Als je van een bepaalde firma denkt: die hebben echt een heel goed en nuttig product, dat jammer genoeg nog niet zo bekend is, maar ze kunnen hulp gebruiken om het te financieren, en je denkt: dat fantastisch product wil ik ondersteunen, tot algemeen nut, dan kan je, van het geld dat je teveel hebt, wat in die firma investeren, om hen zo te helpen.
Als er uiteindelijk een doorbraak komt en het product verdere bekendheid begint te genieten, heeft de firma het geld eventueel niet meer zo nodig, en kan je als beloning voor het vertrouwen en de steun eventueel zelfs, hoewel dat niet het doel op zich was, een stukje winst krijgen.
Een economie met alleen zulke investeerders, kan niet kapot.
Lees ook : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1104391/2010/05/11/Eurozone-voorlopig-gered.dhtml door dezelfde Paul De Grauwe.
Beste B.N.
Ik veronderstel dat uw reactie ironisch bedoeld is ?
Post a Comment