Groene stroom

Mijn krant weet dat de groene stroom te duur is.

"De Belg betaalt veel te veel voor groene stroom. Dat blijkt uit berekeningen van de Creg, de energieregulator. Uit een tweede rekenwerk blijkt dat de superwinst die Electrabel uit de kerncentrales puurt nog groter is dan tot nog toe door de overheid werd aangenomen."

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100528_091&kanaalid=14.

Toevallig krijg ik vandaag van Electrabel een Groen+ aanbod. Even toevallig komt dit soort aanbod altijd enige tijd voor de eindafrekening van het vorig jaar, zodat elke vergelijking zo goed als onmogelijk wordt. Je moet maar vertrouwen op het woord van de leverancier.

Natuurlijk worden hemel en aarde beloofd in verschillende diensten "waarmee u tot 30% kunt besparen". Naïeve zielen kunnen onmiddellijk gaan denken aan een prijsvermindering. Maar wat verder lees ik dat ik persoonlijk advies kan krijgen "om tot 30% energie te kunnen besparen". Eigenlijk betekent dat dus dat ik niets moet verwachten van aangepaste prijzen maar wel van aangepast verbuik.

Het wordt hoog tijd dat deze sector eens gesaneerd wordt en dat het pseudo monopolie in de electriciteitssector doorbroken wordt. Maar ja, daarvoor zijn ze in de Wetstraat enkele maten te klein !

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Ik word groen, rood, geel, blauw, paars en geestelijk ongesteld van al die commerciële aanbiedingen waar enkel de aanbieder beter van wordt (Electrabel, Telenet, Belgacom, Proximus enz enz enz...).

En wie niet gelooft dat aanbiedingen in de commerciële sector enkel voordeel brengen aan de aanbieder is nog een "starry eyed believer" in de zo genaamde vrije markt.

Indien maatschappijen als Electrabel het echt goed met ons meenden zouden ze ons geen bladzijden statistieken en wilde beloften voorschotelen, maar een klare vergelijking in verbuik en in euro tussen mijn huidige afrekening en wat het nieuw aangeboden syteem voor mij zou betekenen.

Maar ik denk dat ik daar nog lang zal mogen op wachten !!

Pablo Carpintero said...

Vanmorgen hoorde ik toevallig een gewezen rechter op Lichtpunt bevestigen dat de privatisering van gemeenschappelijke basisdiensten zoals energie, telecommunicaties ... een regelrechte ramp is voor de gewone man. Ik was aangenaam verrast door die uitspraak.

De bewustwording van de nadelen van de "heldendaden" van de roofridders van de "vrije" markt groeit blijkbaar verder uit.

De vraag is hoelang die dames en heren nog gaan kunnen profiteren van de hen door de staat geschonken vrijheden !

piet azijn said...

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=G82QRVHA. Electrabel knoeit al jaren ...