Godsdienstlessen

"Aartsbisschop Léonard is scherp voor het ‘allegaartje' dat de godsdienstlessen in ons land zijn geworden. Leraars en inspecteurs voelen zich aangevallen."

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=3J2Q0JQK.

Eindelijk ! Ik hoop dat Léonard het inderdaad waar kan maken en een eind maakt aan de politiek correcte maatschappijleer die in veel te veel katholieke scholen voor godsdienstonderricht doorgaat.

Zijn godsdienstlessen overbodig ? Misschien wel, en ik ben progressief genoeg om te zeggen dat niemand verplicht zou mogen kunnen worden om godsdienstlessen te volgen.

Maar godsdienstlessen zijn noodzakelijk en essentieel in katholieke scholen ; en het overgrote deel van het huidige zogenaamde godsdienstonderricht heeft geen enkele meerwaarde tegenover andere al dan niet politiek correcte maatschappijgerichte vlakken.

Toch een "onnozel" vraagje : waar gaat de aartsbisschop nog leraars en leraressen vinden die de leer van de Rooms katholieke kerk kunnen uitdragen ? Velen van hen hebben jaren geleden in hun eigen hoofd al een ultra-dogmatisch à la carte kerkje gesticht ; en vele jongere leerkrachten kennen zelfs bijna niets meer van de katholieke leer.

De kerk en haar bedienaars/bedienaressen die deze verwatering hebben toegelaten of er actief aan hebben bijgedragen torsen hier een verpletterende verantwoordelijkheid. In menselijke termen gesproken is het waarschijnlijk zelfs al veel te laat om deze zaak nog recht te trekken.

2 comments:

B.N. said...

Zogenaamd christelijke godsdienstleraars die protesteren omdat ze in de les iets over Christus moeten uitleggen.

Dat is modern.

We kunnen nu ook turnleraars invoeren die tegen sport protesteren. Sport is namelijk vermoeiend. Men kan toch beter allerlei thema's sportief behandelen in de klas?

Anonymous said...

En waarom moeten wiskundeleraars nog wiskunde onderrichten ?