Banksters opnieuw in de vuurlijn

De Tijd weet dat de banksters het weer benauwd krijgen : zij 'smeken' ECB om interventie. Ik schreef het al eerder : die dames en heren - grab as grab can - hebben niets geleerd.

Lees : http://www.tijd.be/nieuws/geld_-_beleggen_algemeen/Bankiers_-smeken-_ECB_om_interventie.8913270-3467.art,

maar voornamelijk enige zéér pittige reacties van de lezers.

De EU heeft de enorme fout begaan véél te snel te willen uitbreiden en staat nu in een stuurloze toestand met 27 staten die elk hun eigen zinnetje willen doordrijven. De "common wealth" is ver te zoeken !

Zonder gemeenschappelijke visie en gemeeschappelijk beleid zijn de euro en de EU tot een roemloze, pijnlijke en chaotische ondergang veroordeeld, en dat door toedoen van graaizuchtige speculanten die de besluiteloosheid van de EU en de nationale regeringen ten gronde uitbuiten.

Behalve twee klaplongen voor Europa zie ik zie maar een andere uitweg ; en ik vrees dat we die weg zullen gaan bewandelen - dat is de weg van de minste weerstand : hyperinflatie.

En dan niet zo'n opstootje als in de jaren zeventig, nee, het echte "artikel" zoals in de jaren twintig in Duitsland. Het enige argument dat mij zou kunnen doen twijfelen is het feit dat hyperinflatie in dat land de nationale vijand nummer een blijft. Misschien doen ze dan, op het allerlaatste moment, toch nog wat nodig is om de boel wat uit te klaren : en wat Duitsland wil ...

Maar welke onnoemelijke schade is er intussen weer aangericht.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Behalve hyperinflatie is er nog een tweede klassieke weg om uit een (systeem)crisis te raken : oorlog.

Wel, laat ons die oplossing toepassen met een gemeenschappelijke oorlog tegen de speculanten en de graaizucht.

Pablo Carpintero said...

Naar het schijnt weigert Londen deel te nemen aan het Europees noodfonds hoewel hun eigen budgetaire toestand ook meer dan belabberd is.

1. Te begrijpen : ze zitten tenslotte ook niet in de euro.

2. En toch : gooi ze ook uit de EU : ze hebben er nooit echt deel van willen uitmaken.

Ik weet nog dat ik in het begin van de jaren zestig op de univ een laaiend stuk tegen de Gaulle schreef omdat die vond dat de Britten geen plaats hadden in de EEG, zoals dat spul toen heette.

De Gaulle was right, I was wrong. Ik denk dat het altijd de bedoeling van Londen geweest is om verdeeldheid te zaaien in dat continentaal clubje.