Politiek-asters

Eigenlijk is er maar één manier om aan onze politiekers duidelijk te maken dat wij hun egocentrische avonturen kots- maar dan ook kotsbeu zijn, en dat het ons doet walgen van afkeer dat ze belangrijke beslissingen voor zich blijven uitschuiven terwijl ze zich vermaken met folkloristische onbenulligheden.

Zolang wij gaan stemmen kunnen zij daarin nog altijd een goedkeuring zien hun gedrag en van een of meerdere individuen of partijen.

De kiesplicht massaal straal negeren is de enige manier om hen te doen begrijpen dat ze totaal verkeerd bezig zijn. Ik heb al 55 euro uitgegeven aan veel oppervlakkiger signalen of zinloze aankopen. Het gaat toch wel ver indien onze "eigen" politiekers ons een afkeer zouden doen krijgen van onze democratische plicht.

Toch maar eens goed over nadenken.

5 comments:

Pablo Carpintero said...

En een "berisping" krijgen omdat wij weigeren mee te spelen in dat circus lijkt eerder op een ereteken dan op een bestraffing !

Pablo said...

De onvermijdbare en onvermijdelijke Rik Torfs heeft het nodig geacht zijn licht over het probleem te laten schijnen. Dat zijn mening loodrecht ingaat tegen de mijne is voor mij een bron van diep intellectueel comfort

pablo said...

Algemene reactie van de voorstanders van de kiesgang : zonder ons winnen de extremisten.

Het hangt er maar vanaf wat je extremisten noemt. Zitten er tegenwoordig niet evenveel - of zelfs meer - in de gevestigde partijen dan erbuiten ?

pablo said...

De algemene teneur van de standpunten van de voorstanders van de kiesgang (ik schreef bijna stoelgang):zonder ons winnen de extremisten.

Het hangt er maar vanaf wat je extremisten noemt. Zitten er tegenwoordig niet evenveel - of zelfs meer - extremisten in de gevestigde partijen dan erbuiten ?

piet azijn said...

Die geleerde hoogleraar kan blijkbaar geen dag zijn klep houden.