Uit de krant

-- de opiniepelingen hadden voor de premier een voorsprong van zo'n vier procent op zijn rivaal voorspeld. Maar volgens de gedeeltelijke resultaten bleek de overwinning alvast ruimer.
Met 92 % van de stemmen geteld, stond de partij van de premier op 43.8 % tegenover 40.1 % voor de oppositiepartij. Statistieken, uit Spanje ... of misschien gewoon een drukfout ?

-- UIt een doctoraatsonderzoek blijkt dat kinderen nu zes maand tot een jaar later zindelijk zijn dan in de jaren zestig . Ik vraag me dan af waar ze al die statistieken halen, of zijn dat gewoon zéér grove schattingen en half wetenschappelijke beweringen ? Zie je de moeders en kinderverzorgsters al bezig met een notitiebord iedere keer als een luier ververst moet worden en dat al vijftig jaar lang ?.

De onderzoekster stelt vast dat "ouders niet meer weten hoe en wanneer het moet". They don't have a clue. Over zindelijkheid en luiers mag dat nog gezegd worden, maar op de vele andere gebieden waar ze geen "clue" meer hebben, moet zedig gezwegen worden.

-- En eigenlijk ben ik zeer onrechtvaardig. Er zijn maar bitter weinig statistieken die in de grond méér zijn dan zeer grove schattingen.

No comments: