Mensen ... en statistieken

De Standaard verkoopt met enorme krantenkoppen dat 1,6 miljoen inwoners van België - één op de zes - vreemde roots heeft.

900.000 zijn vreemdeling, 700.000 zijn nieuwe Belgen. Legaal komen er 70.000 mensen per jaar ons land binnen : "Alleen vlak na de oorlog, toen Italianen naar hier werden gehaald voor de mijnbouw, en begin jaren zestig, toen massaal Turken en Marokkanen als gastarbeider gerekruteerd werden, lag dat cijfer nog iets hoger."

Dat blijkt uit een publicatie van de Koning Boudewijnstichting die poogde de te schaarse Belgische cijfers over immigratie optimaal bijeen te brengen. Over de illegale immigratie bestaan natuurlijk geen betrouwbare statisitieken.

"Het aantal legale vreemdelingen - mensen met een andere nationaliteit - bedraagt zowat 900.000 in ons land. Dat is 9procent van de bevolking. Maar er zijn ook nog 700.000 nieuwe Belgen: mensen die elders of met een andere nationaliteit geboren zijn en intussen de Belgische nationaliteit hebben. Dat betekent dat 1,6miljoen mensen - één op de zes inwoners - vreemde roots hebben. Dat is meer dan tot nog toe werd aangenomen."

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=681OTGMO.

Statistieken !! En wie garandeert dat deze nu juist zijn ? Ik denk - maar wie ben ik - dat dit nog een onderschatting is. Eer al dat volk geassimileerd of geïntegreerd is, zal er nog veel water naar de zee lopen.

No comments: