Winst primeert alles

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=SP2V5AJ5&word=twaalfjarigen+naar+de+disco.

"Een Nederlands bedrijf gaat ook in ons land party's organiseren voor 12- tot 15-jarigen. ... Het Amsterdamse bedrijf ... is niet aan zijn proefstuk. 'We organiseren in Nederland al meer dan drie jaar zogenaamde ... -party's', zegt bedrijfsleider ... . Hij geeft zonder verpinken toe dat zijn bedrijf zich 'om commerciële reden op deze onontgonnen nichemarkt stortte'.' Maar we volgen zeer duidelijke spelregels. De fuiven zijn alleen toegankelijk voor 12- tot 15-jarigen, je moet je identiteitskaart bij hebben en alcohol, drugs en sigaretten zijn ten strengste verboden."

Ook onze kinderen moeten de ijzeren wet van de vrije markt en de winstmaximisatie ondergaan, maar wees gerust : alcohol, drugs en sigaretten zijn ten strengste verboden. En is het jullie ook opgevallen wat niet verboden is ? Hoe ver kunnen we de hypocrisie wel drijven ? Waar ligt de grens ? Enerzijds is er zeer terecht een uiterst terechte tsunami van verontwaardiging over de schandalige misdaden van kindermisbruik ; anderzijds ...

Kunnen dergelijke rotcommerciële initiatieven niet ronduit verboden of onmogelijk gemaakt worden ? Maar je, BHV oplossen is veel belangrijker voor de toekomst van ons land dan de bescherming van onze kinderen.

ZIjn we nu zover gekomen dat de bescherming van onze kinderen ophoudt waar de mogelijkheid om winst te maken begint ? Eigenlijk is dat een domme vraag, want dat is al volop bezig : zie schoolgerief, kledij, speelgoed ... Nogmaals : waar ligt de grens ?

No comments: