Masterchef

Het Britse Masterchef is een behoorlijk onverteerbaar programma, maar ik mag er wel eens naar kijken, al was het alleen maar om de stommiteiten te horen die de "experten" soms uitkramen, en omdat wat vandaag met overtuiging zoet genoemd wordt, morgen misschien met evenveel overtuiging zuur genoemd wordt. Een vaste lijn moet je in het gedrag van die "experten" zeker niet gaan zoeken !

Tot nu toe vond ik het Flaamse afkooksel zowat het slechtste programma ooit, met opgeblazen BV's en pretentieuze chefs, die enorm veel moeite doen om zich een rol aan te meten die hen van geen kanten past.

Maar vandaag zag ik toevallig, al zappend, een stuk van de Australische versie, courtesy of VRT. Het Flaamse afkooksel lijkt ineens een acceptabel programma. Waar hebben wij het verdiend om dit Australisch rotzooi op ons bord, euh scherm te krijgen ?

En de Australiërs kennen er wat van : op een of andere zender loopt (liep ?) ook een programma over de grenscontroles die je moet "trotseren" wanneer je dat land binnen wil. Moest ik ooit al zin gehad hebben om Australië te bezoeken, dan ware dit programma het perfecte tegengift geweest.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Maar ja, Flaanderen boven !

Liever Australische rotzooi dan een degelijk Frans cultureel programma.

Frans op de Flaamse TV : strikt verboten !!