Spaarcenten

Nadat een paar jaar geleden onze spaarrekeningen werden geplunderd door gewetensloze, schrapende speculanten, en het ergste vermeden werd door een snel optreden van de regering, hebben onze politici nu besloten het land voorlopig totaal onbestuurbaar te maken.

Broodnodige budgetaire maatregelen worden uitgesteld en worden ook steeds moeilijker, en mogelijks vinden de speculanten weer de weg naar dit stuurloze apenland om ons nog een tweede keer te plunderen.

De eerste keer ging het om het dreigende faillissement van de banken na decennia mismanagement en grootheidswaanzin. Nu gaat het over het faillissement van de staat, ook na decennia mismanagement. Indien dat gebeurt en het land naar de ruïne geleid wordt zullen we weten dat deze keer niet de speculanten maar onze onbekwame kortzichtige politici de schuld zullen dragen. Wanneer je deuren en vensters wijd openzet moet je niet verwonderd zijn dat je ook beroofd wordt.

Decennia lang hebben ze het bloed onder onze nagels weggezogen om steeds belachelijker en kostelijke totaal overbodige politiek correcte projecten te financieren. En nu gaan ze nog eens pokeren met wat overblijft.

Die dertigers die nu grotendeels de macht hebben maar ervaring missen hebben nog een zeer ruime kans om na de catastrofe die zij mogelijks zullen uitlokken een leven herop te bouwen.

Wij ouderen riskeren met lege handen uit het avontuur te komen, en onze laaste jaren in zwarte miserie door te brengen. But who cares want hoe dikwijls kunnen wij nog gaan stemmen ?

2 comments:

pablo said...

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1153351/2010/09/04/Zucht.dhtml.

Pablo Carpintero said...

Nu de Franstaligen blijkbaar begrepen hebben dat er met de Vlaamse politieke klasse geen zee te bezeilen valt, zou het wel eens zeer snel kunnen gaan.

Sommigen vermelden al mogelijk fysisch geweld ... Een voorbeeld : http://blog.marcelsel.com/archive/2010/09/03/les-francophones-se-preparent-a-la-separation.html.

En zitten ze er zo ver naast ? Wat moet er gebeuren met Brussel ? Hoe gaan we de staatsschuld opsplitsen ? Gaan we een ijzeren gordijn bouwen dwars door het meer van Genval ?

Indien we niet kunnen samenleven zullen we samen creveren. Niemand zal als winnaar uit dat gevecht komen.