Shi - it

Het blijft shit regenen boven op de onophoudelijke tsunami van drek die over mgr Léonard en de resten van de rooms katholieke kerk in dit apenlandje raast. De vijandige, in vitriool gedompelde commentaren in de media houden niet op, en ieder nieuwsflardje is genoeg voor een nieuwe golf stinkend afval. En weinig onderwerpen maken zo veel lezersbrieven los.

Volgens veel van die experten zijn er geen katholieken meer ("de kerken staan leeg"). Vanwaar komt dan al die pseudo theologische, sociologische en historische "kennis" waarmee zij hun penne - "vruchten" (met mijn excuses aan alle andere vruchten) menen te kunnen en te moeten staven ?

Van waar komt die diepe haat ? En die kwaadwilligheid ? Het zijn toch niet allen zeventigers die reageren ? En mensen die jonger zijn dan mijn generatie hebben er zelfs geen idee meer van hoe "heerlijk" het kon zijn onder de dictatuur van het rijke, rooms katholieke leven.

Poor bastards ! Arme onevenwichtige knullen ... het zij jullie vergeven.

Peace !

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Ja, ik weet dat ik beloofd had dit onderwerp niet meer aan te snijden ; maar zo'n kwaadwilligheid vroeg om een reactie.

B.N. said...

Het is trouwens zover dat wie zich christen noemt als criminele wordt voorgesteld:

http://downloads.cbn.com/cbnnewsplayer/cbnplayer.swf?aid=9425

pablo said...

Bij het Centrum voor Gelijke Kansen zijn al tien klachten binnengelopen over de "anti-homo-uitlatingen" van aartsbisschop Léonard.

Zie :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF26012010_027.

Een gepaste reactie van een lezer :

"Vrije meningsuiting, he? Zolang die maar past in de enge definitie van een zelfverklaarde elite van intolerante 'toleranten'."

pablo said...

Ik hoop dat Léonard bij het eerstvolgende consistorie de kardinaalshoed krijgt, en niet pas na de 80ste verjaardag van zijn voorganger zoals sommigen veronderstellen.